David Erixon

david-erixon-2-foto_niclas-bentzer-webanpassad

Jag har alltid känt en dragning ut i naturen. Något som gjort att jag alltid spenderat mycket tid utomhus på ett eller annat sätt. Till att börja med var det fokus på kojbyggen och upptäcktsfärder i de småländska skogarna där jag växte upp. Jag har under hela uppväxten varit scout och scoutledare. Jag har även sedan barnsben sysslat mycket med längdskidåkning och har numera till exempel 15 Vasalopp i benen.

Under flera år jobbade jag med kvalitetssäkring inom möbelindustrin men 2006 tog mitt liv en annan vändning. Då började jag Fjäll- och friluftslinjen på Hållands folkhögskola i Åredalen. Jag blev tagen av fjällen och började arbeta på Sylarna fjällstation där jag stannade i 5 säsonger. Jag hann under denna tid läsa ett andra år på Hållands folkhögskola och är certifierad fjälledare enligt naturvårdsverkets norm.

2010 skidade jag Vita bandet med Fredrik Vestergård. En skidtur som sträcker sig från Grövelsjön till Treriksröset, den är 128 mil lång och tog oss 64 dagar. En fantastisk upplevelse och något som verkligen gav mersmak.

Hemkommen från den turen började jag jobba som guide på Storulvåns Fjällstation. Ett otroligt givande jobb där jag får dela med mig utav det bästa jag vet, härliga turer på fjället. När  jag hade jobbat hos Svenska turistföreningen i ytterligare fem säsonger hade min längtan efter långtur åter vuxit sig stor. Så jag och Niclas bestämde oss för att 2013 skida Norge på langs. Även denna tur blev en minnesvärd och stark upplevelse. Så stark att vi bestämt oss för att även vintern 2014 ge oss ut på långtur, Vita bandet 30 dagar.

På min fritid är jag ofta ute och njuter av naturen. Vad det blir för aktivitet beror på årstiden. Favoritsysselsättningen är att under vårvintern vistas i fjällmiljö med skidor under fötterna. Något som jag ska få syssla med en hel del denna vårvinter…