Bergans

berganslogo_2012_pan_CMYK

Bergans är idag en ledande aktör inom outdoorbranschen när det gäller utrustning för friluftsliv och kläder som det ställs stora krav på gällande funktion, hållbarhet och komfort.

Redan 1911 utrustade Bergans polarfarare som Roald Amundsen, Robert F. Scott, Ernest Shackleton och Wilhelm Filchner med ryggsäckar. Idag samarbetar Bergans  med flertalet personer som har naturen och upplevelser av den som sin passion i livet. Bland annat Cecilie Skog och Rune Gjeldnes. Cecilie Skogs meriter som klättrare och polarfarare saknar motstycke. Hon har bland annat skidat till både Nordpolen och Sydpolen, klättrat Mt. Everest och ”Seven Summits”, de högsta bergen på de sju kontinenterna. Drivkraften bakom hennes turer är alltid kärleken till naturen.

Bergans brinner för friluftsliv och ser det därför som en självklarhet att ta ansvar för naturen. Verksamheten i Bergans ska hela tiden präglas av en hållbar utveckling inom områdena miljö, samhälle och ekonomi. Detta gäller i alla led från design och utveckling till transport, tillverkning, logistik och lager. För oss som har naturen som viktigaste källa till passion känns detta givetvis extra bra.

david-och-niclas-i-solgrop-2-foto_david-erixon-webanpassad

Att vi idag får samarbeta med en partner som Bergans känns inspirerande och tryggt. Inom Bergans finns kunskap och erfarenhet som är ovärderlig för oss som älskar att färdas i naturen. Det gör att vi fullt kan fokusera på att leva med naturen och alla upplevelser som den ständigt bjuder på!