Första checkpointen – Rivendell Farm

Yukon Arctic Ultra Dag 1. Whitehorse – Rivendell Farm 41,6km.

Första etappen är avklarad! Niclas och David hälsar att allt känns bra och att det är sjukt kul att få komma iväg. De hälsar också att de skidat genom ett mycket vackert landskap och att turen hittills har gått längs Yukonfloden norrut för att sedan vika av mot Rivendell Farm där de följer Takhinifloden.

Vid Rivendell Farm (som är en gård) har ägarna Rolland och Mary Rivendell ställt i ordning en liten uppvärmd stuga intill floden. Här är första tillfället för deltagarna att få ett varmt mål mat och kaffe, te eller varm choklad. De kan också passa på att fylla upp termosen med hetvatten. De som avslutar sitt maraton här har möjlighet att värma sig i stugan innan de transporteras tillbaka till Whitehorse. Alla andra måste hålla värmen på annat sätt utomhus. Detta är ett första test för deltagarna att visa hur de hanterar kylan och alla deltagare måste stanna minst 4 timmar för att bevisa att de klarar av att hålla värmen innan de får fortsätta.

Där de befinner sig just nu visar vädret på snöfall och minus 30. För dig som har smartphone, kan du följa dem nästintill live via www.bluedot.mobi – Bläddra sedan till Yukon Arctic Ultra.

Arkivbild: Vid kallt väder behövs rätt utrustning.

Arkivbild: Vid kallt väder behövs rätt utrustning!

/David och Niclas via Anders

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.