Dagens filmtips!

Du bör se denna film om du någon gång funderat över hur det är att spendera en sommar på en fjällstation. Denna film är gjord av Ebba Samuelsson som jobbar med mig på Sylarna Fjällstation. Jag tycker att hon lyckas mycket bra med att förmedla känslan av en fjällsommar.

Att få spendera flera månader på fjället och se hur naturen påtagligt förändras från dag till dag. Att pulsa i snö runt midsommar för att bara ett par veckor senare kasta sig i fjälltjärnarna för att man håller på att överhettas. Att se hur säsongens första blommor bryter igenom det sista av vinterns snö. Få se hur hela fjället blir grönt för att sedan växla till röd/gult och så småningom till brunt. Det är fantastiskt. Att få lära känna en massa nya människor och göra massa trevliga turer tillsammans. En sommar på fjället erbjuder mycket.

Vill även passa på att dela med mig av några bilder som jag och Niclas tog vår sista dag av sommarsäsongen 2014. Morgonen efter skulle jag fara söderut så jag ville hinna att njuta av en sista tur för säsongen upp mot Getryggen.

 

Höstfjället när det är som bäst.  Foto: David Erixon

Höstfjället när det är som bäst.
Foto: David Erixon

Niclas njuter av hösten i Blåbärsriset.  Foto: David Erixon

Niclas njuter av hösten i Blåbärsriset.
Foto: David Erixon

Niclas njuter av hösten i Kråkbärsriset. Foto:David Erixon

Niclas njuter av hösten i Kråkbärsriset.
Foto:David Erixon

 

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.