Skridskor på komosse

Idag blev det en mycket fin dag med skridskor. I november hade jag nöjet att göra säsongsdebut på Ottsjön i Jämtland och nu kunde jag äntligen göra premiär i södra Sverige. Natten till fredag var det -16 grader och då växer isarna så det knakar. Mina skridskovänner Lars och Håkan hämtade upp mig klockan nio och så begav vi oss av till sjön Trehörningen på komosse. En ganska grund sjö på relativt hög höjd som har för vana att lägga sig tidigt. Det var mellan fyra och sex centimeter kärnis. Förhållandevis tunt alltså och därför gällde det att pika ofta så att vi skulle kunna upptäcka eventuella svagare partier. Något som vi lyckades bra med för det var ingen som behövde bada.

Dagen gryr och vi är redo. Foto: David Erixon

Dagen gryr och vi är redo.
Foto: David Erixon

Det var underbart vackert och härligt att få riktig vinterkänsla även här i södern. Efter att ha kört ett varv på Trehörningen vandrade vi även ut till den något mindre Björnsjön som ligger mitt på mossen. Det är två kilometer vandring på spång dit och på vägen över mossen får man riktig fjällkänsla med stora vidder. Vi tog ett varv även på denna sjö och isen var riktigt blank och fin.

Jag låter bilderna tala för sig själva. Klicka på någon för ett bildspel.
Tack för en fin dag!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.