Läkarbesök

För att få delta i Yukon Arctic Ultra krävs ett godkänt hälsointyg, eller Medical certificate, som dom kallar det för på engelska. Bland annat måste man ange vilken blodgrupp man tillhör. Eftersom att jag varit förskonad från allvarliga sjukdomar, operationer och annat så har det aldrig uppdagats vad jag har för blodgrupp. Så därför fick jag besöka doktor Alf-Erik och syster Ewa idag för en hälsokontroll. Lite som en bilbesiktning, fast för människor.

Jag blev väl omhändertagen av Alf-Erik och Ewa som tog detta med långturer på största allvar. De slog på stort och genomförde alla möjliga kontroller. Eftersom att jag har haft begränsad kontakt med sjukvården under mitt liv (vilket känns bra) så var detta lite nytt och fascinerande för mig. Sist jag genomförde något som kan liknas med dagens övningar hette nog doktorn skolsyster och jag gick i årskurs sju.

Doktorn kände, klämde, lyssnade på hjärta och lungor. Bankade på reflexer, tittade i öron, ögon näsa och mun. Ställde frågor och noterade. Jag blev stucken i armen för blodprov, kollade andningsförmågan, fick lämna urinprov och blev uppkopplad med sladdar från topp till tå för att kontrollera EKG. Kände mig som Keanu Reeves i Matrix. Tyvärr hade jag inte svart bälte i karate efter att sladdarna plockats bort, endast ett för mig rätt obegripligt papper med diagram. Men doktorn tittade på papperet, nickade, log och sa att allt såg bra ut. Så om jag hade varit en bil hade denna besiktning slutat utan fruktade tvåor. Alla värden var bra och jag fick mitt hälsointyg godkänt.

Uppkopplad

Uppkopplad?

/Niclas

En reaktion på ”Läkarbesök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.