Kalla dagar under loppets inledning

Yukon Arctic Ultra Dag 3. Dog Grave Lake – Braeburn 56km

Nu har tävlingens tredje dag passerat och det kalla vädret har hållit i sig. I natt var det åter en bit under -30 och som varmast idag var det uppe i -25. Det märkliga var att det kändes riktigt skönt. Det är sällan jag tyckt att -25 känts varmt. Det fina är dock att kylan egentligen inte orsakat oss några större problem för vi har varit väl förberedda. Men prognosen säger att det ska bli varmare och det känns skönt för kroppen går verkligen på högvarv i sträng kyla.

Idag skidade vi 13 timmar och det är en utmaning att hinna sova riktigt så mycket som man egentligen önskat. Men det känns ändå som att vi har läget under kontroll och hinner ta oss de sträckor som vi planerat varje dag.

Har precis ätit en enorm hamburgare i Braeburn och vi ska nu pyssla med lite utrustning så att vi hinner i säng innan midnatt. Imorgon siktar vi på att ta oss 70 km till Ken lake så klockan ringer strax innan kl 5.

Tack för allt stöd!

Jag slänger med några bilder från de första dagarna.

/David

 

IMG_7892-0.JPG

IMG_7887-0.JPG

IMG_7881.JPG

IMG_7878.JPG

6 reaktioner på ”Kalla dagar under loppets inledning

  1. Det är kul med skidåkning 🙂 Gott att ni snabbt vant er med kylan och att ni är bra förberedda. Det bådar gott för fortsättningen. Ni är ju snart i mål! Ta och skicka hit lite kanadakyla tack! Här kommer väl tussilagon snart i dikena…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.