En vacker dag längs Pelly River

Yukon Arctic Ultra Dag 8. Pelly Crossing- Pelly Farm 56 km.

Idag har vi färdats halva sträckan längs Pellyfloden. Vi kom iväg tidigt i morse, redan vid 4-tiden på morgonen och vi var ute i 9,5 timmar. Det har varit en mycket vacker dag med sol och klarblå himmel! Senaste tiden har vi skidat ganska mycket på sjö vilket är skönt för då rullar kilometerna iväg. Men det har sedan varvats med lite småkuperad terräng med lite roliga utförskörningar. Pulkan funkar jättebra och är följsam utför.

Pelly Farm beskrivs som en av de mest populära checkpointarna. Denna gård drivs av Sue och Dale och de har tillsammans med sin familj ända sedan första året av YAU tagit hand om deltagarna. Här är ett obligatoriskt stopp på 8 timmar och för många av deltagarna blir stoppet mycket längre än vad de ursprungligen tänkt eftersom Sue och Dale är sådana goda värdar. Vi kom fram till Pelly Farm 13:30 så vi får gott om tid att bli omhändertagna. Våra kroppar börjar bli rejält möra men vi har inga skador vilket känns skönt.

I Pelly Farm har vi också haft möjlighet att väga oss. David har varken gått upp eller ner, medan Niclas har gått ner 3 kg.

image (10)

image (15)

/David och Niclas (genom Anders)

 

 

6 reaktioner på ”En vacker dag längs Pelly River

  1. Helt fantastiskt! Det är spännande att följa Er varje dag. Ni finns i våra tankar och samtal flera gånger om dagen.
    Henrik o Marianne i Taberg

  2. Stort Grattis på 30-årsdagen Nicke! Se till att fira med en isdrink därborta, undvik dom gula 🙂 Vi andra får fira dig när du kommer hem.
    Josefine o Kevvo grattar här och jag ska även hälsa från dina fastrar Ewa,Liza och Ingegerd som var här på besök igår.
    Kram på er!

  3. Jättegrattis på 30-års dagen Nicke ! Bästa presenten du kunde få är väl att skida runt i Canadas vildmark,snart bara slutspurten kvar. Fantastiskt att följa er ! Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.