Snabb etapp i Narnia

Yukon Arctic Ultra Dag 7. McCabe – Pelly Crossing 45 km

Natten i McCabe spenderades under ett bord i en kombinerad snickarverkstad/garage/förråd. Men jag sov som en prins!

På programmet idag stod en av turens kortare etapper, 45 km till Pelly Crossing. Vi såg verkligen fram emot en lite kortare dag efter ett par rejält långa.

Efter frukostbestyr och annat kom vi iväg vid 7. Sist som vanligt. Men vi gillar verkligen tiden vid checkpointsen. Alla som jobbar där är så hjälpsamma. Bär in utrustningen, borstar den ren från snö, serverar varm mat, dryck och kommer med värmande ord. Tillsammans med övriga deltagare blir det ett skönt häng. Men en tävling pågår så förr eller senare måste man iväg.

Vi är rätt snabba på etapperna, i jämförelse med fotgängarna. Lämnar sist men lyckas ofta passera alla under dagen och anlända först. Det gör att vi kan spendera mycket tid i vila, om man jämför med övriga. Känslan är att vi håller oss fräschare och förutsättningarna att lyckas komma hela vägen till Dawson City bör öka. Men det är långt kvar.

Idag stötte vi på vårt första riktiga overflow som hindrade framkomligheten. Men en liten sväng runt och skidornas egenskap att fördela vikten gjorde att vi klarade oss torrskodda.

Färden idag har mest gått genom skog och på sjöar. Det finns verkligen många träd i världen. Och dom som är här i Yukon är vackert snötyngda. Som att skida runt i Narnia.

Kommande plan är att försöka komma iväg härifrån 04.00 lokal tid (13.00 Sverige) för att på så sätt nå Pelly Farm ganska tidigt på eftermiddagen. Där väntar ett obligatoriskt stopp på åtta timmar. Inte oss emot, vi gillar som sagt checkpoints och skulle gärna sett att det påtvingade stoppet vore längre.

Nu har vi skidat sju dagar och cirka 380 kilometer. Sex dagar och någonstans runt 320 kilometer kvar. Kropparna är möra men hoppet är gott!

/Niclas

20150214-172349.jpg

20150214-172417.jpg

20150214-172437.jpg

20150214-172535.jpg

2 reaktioner på ”Snabb etapp i Narnia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.