Podcast och Primus

Händelserik helg i Stockholm för deluxeturer! I fredags förmiddag mötte vi upp Magnus Ormestad som gör Husky Podcast. En podcast som riktar sig till dig som gillar friluftsliv, naturupplevelser, outdoor och äventyrssport. På sin hemsida förklarar Magnus sin tanke med podcasten på följande sätt; ” Jag vill söka upp och intervjua människor som jag är intresserad av, människor som på olika vis utmanar vardagens bekvämligheter, utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Guider, professionella idrottsutövare, äventyrare och entreprenörer som lever på sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för höga berg och längs med slingrande stigar.”

Intervju med Husky. Foto: Okänd norsk turist

Intervju med Husky.
Foto: Okänd norsk turist

I tidigare avsnitt har bland andra internationella traillöparstjärnan Emelie Forsberg, äventyraren Ola Skinnarmo, klättraren Said Belhaj och triatleten Lisa Nordén intervjuats. Det känns minst sagt stort att få ett eget avsnitt i samma programserie som dessa internationella storheter inom sina respektive områden! Om cirka två veckor bör den finnas att lyssna på här.

Som format finns det många fördelar med podcast. Bara att ladda ner och lyssna när man själv vill och utbudet är oändligt stort. Man kan lyssna i bilen, på löprundan, i gymmet eller i sängen när man ska somna. Om man hinner somna under tiden så är det ju bara att återuppta lyssnandet där man slutade. Under våra skidturer lyssnar vi mycket på podcasts. Bland favoriterna finns P1 Sommar, Värvet, P3 Dokumentär och självklart Husky. För dig som i dagsläget inte lyssnar på podcasts men blir lite nyfiken på att börja, kika in på Acasts hemsida.

Efter lunch på fredagen styrde vi kosan mot Solna och Primus kontor. Sist vi var där var hösten 2012, inför Norge på langs. Det är alltid lika spännande att komma på besök. Inte minst att få besöka verkstaden, platsen där all produktutveckling sker! Gissa om man tittar sig nyfiket runt. Av förklarliga skäl är det inte tillåtet att fotografera där. Det blir ett senare inlägg där vi närmare presenterar lite kommande nyheter från Primus och deras produkter. Men kortfattat kan man säga att utvecklingen går framåt och att det i framtiden blir ännu lättare att vara ute på tur.

Besök hos Primus.

Besök hos Primus.

När vi ändå hade rest till Stockholm så passade vi på att stanna över helgen. Få lite gemensamt arbete gjort inför planeringen av turen, ibland är det lättare att sitta på samma plats. Passade på att göra någon vända på stan. Hittade bland annat en bra karta över Yukon. Helt plötsligt blir turen mer verklig och mindre abstrakt. Kartan tillåter en att resa till platser fast man sitter hemma vid köksbordet.

Här börjar resan!

Här börjar resan!

Vi har även träffat vänner som nu huserar i Stockholm med omnejd. Alltid trevligt! Några löpturer har det också blivit. Inte alltid så poppigt att springa på gångbanor i staden på sidan av den stora vägen. Men ibland hittar man guldkorn. Som Älvsjöskogen!

På andra sidan skogen fanns en sjö!

På andra sidan skogen fanns en sjö!

/Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.