Första snöpasset!

Likt en yster kalv på grönbete rusar jag iväg på skidorna. Jag kastar mig in i första backen, börjar saxa, har taskig känsla och faller pladask. Kroppen känns ofta lite ringrostig första passet men ändå så är det så otroligt härligt. Jag njuter av att andas minusgrader och glida fram på snön.  Första gången jag åker utför en rejäl backe känns det ordentligt vingligt men redan efter ett par varv på det fyra kilometer långa konstsnöspåret så känns det otroligt mycket bättre. Utvecklingskurvan de första passen är väldigt brant och att snabbt bli bättre är ju också mycket kul  oavsett vad det gäller.

I min iver att snabbt komma iväg till spåret så fick jag inte med mig någon kamera men tog en bild när jag kom tillbaka från passet. Jag ser kanske lite galen ut men det får symbolisera känslan av att åter stå på snö efter ett långt uppehåll.

Känslan att hitta ett skidspår för första gången på länge.

Känslan att hitta ett skidspår för första gången på länge.

Konstsnöspåret är väldigt fint men tyvärr är det dåligt med natursnö i terrängen. Men det ska nog gå att få ihop lite mil denna veckan ändå.

Mer rapporter från Bruksvallarna kommer att dyka upp här kommande dagar. Vinterstudion kommer säkert även dom att dra sitt strå till stacken och jag ska göra vad jag kan. Alltså åka massa skidor men även ta ett par bilder hoppas jag.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.