Ultimata dagen

Har styrt kosan norrut under helgen. Närmare bestämt Umeå. Var på jakt efter lite snö. Läget såg minst sagt dåligt ut. Gröna fotbollsplaner. Men uppe på Nydala skidstadion finns ett konstsnöspår som mäter nästan två kilometer. Finfina förhållanden! Speciellt om man har i åtanke att det finns exakt 0 millimeter natursnö i terrängen. Hårda fina spår och bra stavfäste. Så hatten av för spårmakarna som jobbat hårt för att få till detta! Dock saknas snö för att få till hela rundslingan på elljusspåret så det blir en vändslinga där man möter varandra ganska tätt då det är dubbla klassiska spår med skejt i mitten. Så ta det lugnt i utförskörningar och visa hänsyn, då går det bra.

En halv minusgrad i luften. Klisterföre i snön för att få fäste. Så det fick bli skateskidorna idag,  premiär för denna säsong. Kändes bra.

image-3

Fina förhållanden på konstsnöspåret i Nydala, Umeå.

Så här i början av säsongen när snön lyser med sin frånvaro i stora delar av landet finns det ändå små vita oaser där man kan få snö under skidorna. Ett bra sätt att hitta dem är via hemsidan Skidspår.se Den är helt ovärderlig!

image-2

Den ultimata dagen börjar med att jag får ge mig ut och åka lite skidor på morgonsidan. Gärna innan solen gått upp så att jag får njuta av soluppgången där ute. Att sen få bege sig hemåt, duka upp frukostbuffé och avnjuta den i tv-soffan tittandes på Vinterstudion är verkligen det bästa av två världar!

image

Värt varenda krona av tv-licensen!

/Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.