När tekniken springer ifrån en, får man ibland ta ett steg tillbaka.

Jag tycker såklart att en teknisk utveckling i de allra flesta fall är av godo. Men titt som tätt leder den onekligen till en viss frustration. Häromdagen var jag själv hemma och det började närma sig elvakaffe. Tänkte att jag skulle lyxa till det med riktigt gott kaffe och efter en stunds letande så hade jag lyckats rota fram min mockabryggare. Jag fyllde på vatten och härligt doftande kaffe. Gick sedan fram till spisen där jag börjar ana oråd. Den gamla trotjänaren har ju nämligen bytts ut mot en induktionshäll och spontant känns inte min mockabryggare kompatibel. För säkerhets skull kontrollerar jag den med en magnet och självklart så fastnar den inte. Och jag som är så fokuserad på just detta just nu! Jag tänker att det borde ju funka om jag ställer min mockabryggare i en stekpanna som i sin tur är anpassad för induktionshäll. Vips så har hoppet återvänt! Jag förstår att jag är ute på lite tunn is och vill inte äventyra någon favoritstekpanna men hittar en liten miniatyrvariant som jag tänker borde kunna fungera. Mockabryggaren passar perfekt i den lilla stekpannan och med spänd förväntan slår jag igång spisen. Det uppstår ganska snabbt en rökutveckling som känns osund. Jag vill ju inte hamna i samma situation som han som kör lite för hårt med elgrillen inomhus i filmen Plötsligt i Vinslöv. Så jag avbryter försöket.

Primus Omnifuel. Foto: David Erixon

Primus Omnifuel. Köksplattan är den vi använde under Norge på langs. Köket satt fast på den under hela turen. Bara att plocka fram ur pulkan och köra när helst det behövdes. Ett inlägg om konstruktionen kan du läsa HÄR.
Foto: David Erixon

Men när jag nu redan lagt så mycket tid på detta kaffe så vill jag nå hela vägen fram. Jag dyker ner i källaren igen och letar fram trotjänaren från Norge på langs, vårt multibränslekök Omnifuel från Primus. Det kan man lita på. Startar på direkten och efter bara någon minut hör jag det välbekanta puttrandet och kaffedoften sprids över uteplatsen. Utöver kaffe får jag dessutom en liten friluftsupplevlese.

bild 3Foto_David Erixon

Elvakaffet blev ett halvtolvkaffe men det var minst lika gott! Särskilt med den skummade mjölken som pricken över i:et. Elvakaffe de Luxe!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.