Nyårstur i Grövelsjön

Vi har tagit oss till nordvästra Dalarna och närmare bestämt Grövelsjön för en fyradagars tur. Vi kommer att fira in det nya året ute på fjället. Visst är det vackert med raketer, men på det området så överväger det negativa det positiva, enligt mig. Djur, natur och andra medmänniskor får ofta lida. Därför hoppas vi att få njuta av en enastående stjärnhimmel istället. Helt miljövänligt och dessutom tyst.

Syftet är framförallt att testa en del utrustning i form av sovsäckar, tält, kläder och inte minst vår pjäxlösning för extremt kalla miljöer men som ändå ska vara åkvänlig.

Pjäxsystem

Så här tänker vi:

1. Närmast foten en tunn strumpa i ull. Testar en Wool Liner från Aclima. Detta lager ska värma samt ta hand om fukt. När vi slagit läger för kvällen torkas denna strumpa genom att den läggs mot vaden.

2. Fuktspärr som hindrar fukten från foten att blöta ner pjäxan. Fördel – slipper pjäxor som blivit blöta av fotsvett som sedan fryser till is under natten. Det är lätt att hålla sig för skratt om man tvingas sticka ner fötterna i ett par iskuber på morgonen. Nackdel – foten kommer troligtvis att bli väldigt blöt. Osäkert hur den kommer att må efter flera dagars skidande. Strumpan vi använder är av märket RAB och heter VB socks.

3. Ullsocka, Hot Wool från Aclima. Värmer och skapar komfort.

4. En varm och tjock socka/innersko. En Burgdorf från Helly Hansen. Var inte helt lätt att hitta. Bygghandel är ett tips!

5. Pjäxa. Lätt och smidig med BC bindning. Crispi Nordland.

6. Riktigt kalla dagar kompletteras det hela med ett pjäxöverdrag som ska skydda mot väder, vind och väta. Märke Alpina Overboots.

Återkommer självklart med en rapport efter turen om våra upplevelser. Nu hoppas vi på kallt väder så att testförhållandena blir bra.

Vi har med oss en SPOT och du kan följa oss här!

/Niclas

En reaktion på ”Nyårstur i Grövelsjön

  1. Pingback: Pulkabestyr | deLuxeturer.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.