Gott nytt år!

Nyårstur Dag 3. Hävlingen – Trädgränsen ovanför Huskläppen 13km

Nattens lägerplats nere vid Hävlingen var en av våra finaste någonsin. I alla fall topp fem. Men nattens är nog snäppet värre precis i skogskanten på Långfjället. Från vår skyddade plats i en sänka njuter vi av fri utsikt över dalen, de norska fjällen på andra sidan samt av en magisk solnedgång!

20141231-171506.jpg

Det har varit plusgrader under natten och morgonen. Lite bristande snö när vi styrde skidorna söderut över Långfjället i riktning mot Oskarsstugan. Strax innan den vek vi av västerut mot kvällens läger. Vi ville komma fram medan det var ljust för att hinna fota lite. En del av bilderna hittar du här i inlägget och fler kommer så fort vi kommer till riktig uppkoppling!

20141231-171621.jpg

Under natten testade David att sova både med och utan fuktspärr. Den verkar bidra till en betydligt varmare miljö i sovsäcken, inte bara en klibbigare. Så den får nog åka med till Kanada.

20141231-171756.jpg

För mig blir det inte en så mycket bättre avslutning på året än så här. Varm och mätt, med en god vän vid min sida sitter jag och blickar ut över fjällvidderna som färgas rosa av den sjunkande solen. Ett gott nytt år önskar vi dig!

/Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.