Grattis Jämtland!

IMG_5591

Blå är Jämtlands himmel. Vita lyser Härjedalens fjäll och gröna är Ragundas skogar. I mitten det jämtska sigillet.

Idag, den 12 mars, firar Republiken Jämtland sin nationaldag. På flera håll runt om i Östersund, där jag nu befinner mig, vajar den jämtländska flaggan i stänger och på fasader. För att anses vara riktig jämte så ska man, enligt vad jag hört, ha bott i Jämtland i minst tre generationer. Så någon riktig jämte är jag knappast och jag identifierar mig snarare som dalmas. Vilket oftast avslöjas så fort jag öppnar munnen. ”Du låter som Gunde” är en ganska vanlig kommentar. Men det hindrar mig inte från att känna mig som hemma här i Jämtland, en av mina favoritplatser på jorden!

IMG_5604

Östersunds Skidstadion erbjuder oftast fina förhållanden under säsong för såväl elit som motionär. I bakgrunden skymtar Storsjön och Åreskutan.

IMG_5599

Medvinden på Storsjön i solgasset. Efter Vallsundsbron blir det fjällutsikt mot Bydalsfjällen tills man bestämmer sig för att vända åter mot Östersund.

Jag har firat Jämtland genom att just njuta av lite av allts som finns att göra. Började dagen med en skidtur på Östersunds Skidstadion i grymma förhållanden och efter lunch kunde jag njuta av en skridskotur på Storsjön i solskenet, hela tiden med fjällutsikt över Bydalsfjällen. Det är vad jag kallar livskvalitet!

IMG_5603

Lunch-lur i solen.

Så grattis på dagen älskade Jämtland. En av platserna jag kan kalla hem.

/Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.