På tisdag blir det vardagsäventyr från Sylarna till Grövelsjön, 135 km

Utöver de lite längre turerna som vi gör sätter jag stort värde på de vardagsäventyr, miniturer eller utflykter som jag får till med jämna mellanrum. Kalla det vad du vill men det jag syftar på är något man kan klämma in på lunchen, en kväll eller långhelg, mitt i sitt vardagsliv. Något som går lite utanför ens vanliga ramar och som ger ens vardag lite extra krydda. Det kan vara att ta med sig ett paket korv och sticka iväg och grilla en vanlig måndagskväll men det kan också vara att förflytta sig en lite längre sträcka.

Redan under turen i Kanada började jag fundera på vilka turer jag ville få till under vintersäsongen på Sylarna. En tur som jag drömt om under flera vintrar är att försöka skida ner till Grövelsjön på en dag. Jag vet att det inte är omöjligt men för att det ska vara så njutbart som möjligt så vill jag att vädret ska vara bästa möjliga. På tisdag sammanfaller bra väder med en ledighet och jag har bestämt mig för att göra ett försök.

Från en skejttur tidigare i vinter. Det är verkligen underbart att dansa fram på skaren.

Från en skejttur tidigare i vinter, nu är det betydligt mycket mera snö. Det är verkligen underbart att dansa fram på skaren.

Underlaget till fjälls är numera mestadels skare så jag kommer att ha skejtskidor under fötterna. Mitt på dagen brukar dock dagstemperaturen gå ovanför nollan så att skaren brister. För att ha skarföre så länge som möjligt kommer jag därför att starta riktigt tidigt, förmodligen runt klockan 02.

Totalt så är hela sträckan 134 km och det skulle i så fall bli det längsta som jag skidat på en dag. För att göra sträckan lite mera greppbar brukar jag dela in saker och ting i delmål. Första delmålet är Ramundberget och dit har jag cirka 49 kilometer via Helags och Fältjägaren. Nästa delmål är Skedbrostugan och dit är det ytterligare 43,7 kilometer och på vägen passerar man då Tänndalen. Från Skedbrostugan är det sedan 41 kilometer kvar till Grövelsjön och då passeras Rogenstugan längs vägen.

Vill du se hur det går för mig kan du kasta ett öga på vår Facebooksida. Där kommer jag att göra uppdateringar med jämna mellanrum under turen.

/David

2 reaktioner på ”På tisdag blir det vardagsäventyr från Sylarna till Grövelsjön, 135 km

  1. Ser att du lyckades – givetvis. Kul och imponerande! Önskar, ibland, att jag hade hälften av din energi :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.