På plats i Tromsö

På söndag är det dags för Tromsö Skyrace. 45 kilometer och 4400 höjdmeter. Jag kom hit igår och känner nu in atmosfären och laddar inför söndagen. Idag gick en första tävling av stapeln och den heter Blåmann Vertikal  och är en så kallad vertikal kilometer. I detta fall skulle man ta sig 1044 höjdmeter på 2,7 kilometer. Jag deltog inte men var där och tittade. Stian Hovand vann herrklassen och Emelie Forsberg tog hem damklassen. Här nedan finns ett litet bildspel från tävlingen.

Känner mig riktigt sugen på att få tävla på söndag. Det blir min första fjällöpning för säsongen och det ska bli riktigt kul. Det kommer nog också att bli riktigt jobbigt. 45 kilometer är så klart slitigt i sig men det är främst alla höjdmetrar som kommer att bli tunga. Jag är tyvärr inte lika bra tränad denna sommar som förra så det kommer bli viktigt för mig att inte inleda loppet för hårt. Det är dock lättare sagt än gjort när nummerlappen väl sitter på bröstet och starten går…

Är väldigt osäker på hur lång tid jag kommer att ta på mig. Går man väl in i väggen springer tiden snabbt iväg men jag bör klara det under tio timmar hoppas jag.

Var ute en sväng nu ikväll och sprang upp mot Fløya där starten kommer att gå. Vyerna över Tromsø är vackra att hämta andan till.

Vy över Tromsö Foto: David Erixon

Vy över Tromsö
Foto: David Erixon

/David

En reaktion på ”På plats i Tromsö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.