Ny långtur sommaren 2018: Paddling från Härjedalen till Göteborg!

Tanken om att göra en lång paddling har snurrat länge i skallen. Nu ska det äntligen bli av! Jag ska tillsammans med min sambo Linnea och vår hund Storm paddla Nordens längsta vattenväg från källan i Härjedalsfjällen till havet utanför Göteborg 73 mil senare. 

Resan startar i Kärringsjön i hjärtat av Härjedalen i Rogens naturreservat. Där finns Klarälvens källa. Därifrån kan en vattendroppe färdas hela vägen ner till svenska västkusten och havet via en sväng genom Norge. Vi ska under denna sommar följa vattnets väg från källa till hav, från fjäll till kust genom två länder. Med sin längd på 73 mil blir detta Nordens längsta vattenväg.

På kartan nedan kan du se vår tur.

Planen är att starta paddlingen den 30 juni. Men startdatumet kan komma att ändra beroende på när snösmältningen tänkt komma igång så att vi kan undvika vårfloden. Ungefär en månad senare tänker vi oss möta måsarna i Göteborgs hamn när Göta Älv flyter ut i havet.

Läs mer om Paddla Nordens längsta vattenväg här! 

Hoppas du vill följa oss på denna resa genom hemsida och våra sociala medier!

/Niclas

En reaktion på ”Ny långtur sommaren 2018: Paddling från Härjedalen till Göteborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.