Varför paddling?

Det finns många sätt att färdas i naturen på. Vandrandes, ridandes, skidandes, cyklandes, på skridskor, löpandes och alla har sin tjusning. Men att paddla är speciellt. Du befinner dig i elementet och känslan att klyva en spegelblank yta, forcera skummande vågor eller att smyga fram på grunda vatten och inspektera bottenvegetationen i en klar källsjö är svårslagen.

Strandhugg på egen beach.

Paddling är ett fint sätt att umgås med naturen på. Djurlivet accepterar dig på ett annat sätt. Som människa blir du paddlandes en del av naturen och mötet med fåglar, fiskar, bävrar, älgar och uttrar kan ofta bli närgångna. Att sen få glida in mot en öde strand, somna till ljudet av vågors brus och vakna till en ny dag med paddling och liv i det fria är något jag längtar efter. Snart är det dags. Helgen efter midsommar planerar vi att starta paddlingen längs Nordens längsta vattenväg som ska ta oss 73 mil från källan i Härjedalsfjällen till kusten utanför Göteborg.

 

/Niclas

2 reaktioner på ”Varför paddling?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.