Dag 11. 10 juli. Trysil – Lutnes 38 km

Adjö Trysil!

Ett bra kvitto på att turen går bra är att jag känner mig så otroligt sugen på att få fortsätta den på kvällen efter en vilodag. Det liksom spritter i kroppen!

Gissa senaste tidens väder.

Igår kom det faktiskt en hel del regn. Men idag var solen åter på plats och de tunga molnen bortblåsta. Vi har verkligen haft tur med vädret och jag vill inte klaga. Men när solen ibland går i moln och det blåser en liten svalkande bris blir det som skönast.

Vi har tyvärr inte hunnit prova på något av allt det som Trysil har att erbjuda sommartid som cykling, rafting, höghöjdsbana med mera. Men vi har hunnit hänga en del ”down town” och fått en go känsla för Trysil. Får nog lov att återvända!

Ja ni förstår ju hur årets solbränna ser ut…

I och med att vi lämnade Trysilfjellet med blickfånget har det sista fjället skådats för denna tur. Landskapet har bytt karaktär. Nu dominerar jordbrukslandskap och täta granskogar. Det är också fint. Men det är få saker som slår fjäll!

Här var det dåligt med vatten.

Ytterligare en nyhet vi idag stött på för denna tur är kraftverk. Vi började med att lyfta förbi Sagnfossens kraftverk och har nu slagit läger en bit uppströms Lutfallets kraftverk. Dom ställer till det lite i en paddlares vardag (kan vara rent livsfarliga). Dom är fula. Dom stör fiskens möjlighet till vandring och reproduktion. Det tycker jag. Men samtidigt konsumerar jag gladeligen och dagligen produkten som produceras. Det gör mig kanske till en hycklare. Eller så är inte allt så svart eller vitt. Det måste jag fundera vidare på. Har ytterligare åtta kraftverk i Klarälven på mig.

Några kanotpromensder blev det idag.

Dagens paddling har mestadels varit lätt med lugnt flytande vatten. Några större ”stryk” med skummande vatten och några partier med allt för grunt vatten har passerats. Vi har också lyft förbi en ca 3km lång sträcka norr om Sagnfossen som innehåller några allt för stora forsar. Det är den sträckningen som Trysilguiderna använder till sin familjetur i forspaddling.

Dagens lägerplats invid Trysilelva.

Imorgon lämnar vi Norge för denna gång och rinner in i Sverige och Värmland.

/Niclas

En reaktion på ”Dag 11. 10 juli. Trysil – Lutnes 38 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.