Dag 12. 11 juni. Lutnes – Höljes, 24,3 km

Värmlands blånande berg.

Foto: Niclas Bentzer

En farhåga vi har haft med denna tur har varit och är fortfarande sånt som kallas mygg och knott. De där små hemska rackarna som biter så hårt att det svider till på huden. Du blir inte av med dem hur du än gör. De är immuna mot myggmedel, ibland ser man dem t.o.m ta en uppfriskande simtur i myggmedlet som är insmort på din kropp. Hur som… denna morgon inleddes med knott-party och vi skippade helt enkelt att äta frukost för att istället packa ihop så fort som möjligt och gå vidare med siktet inställt på Långflon köpcentrum. Promenaden var nödvändig för att komma förbi Lutnes kraftverk.

Brekfast for champs!

Foto: Linnea Nilsson-Waara

Väl framme i Långflon lyxade vi till det med en räkmacke-frukost och så hämtade vi ut vår andra depålåda som vi tidigare hade sänt ut med Bussgods. Tack till Långflons köpcentrum som tagit emot och förvarat!

Stort tack för alla tips! Blir en rejäl lista!

Vi passade även på att gå igenom alla bra tips vi har fått på ställen att besöka längs Klarälven. Responsen har varit otroligt stor och vi inser att tiden inte kommer att räcka till för att uppleva allt Klarälven har att erbjuda. En god anledning att återvända!

Normal strandlinje mer än två meter upp på klipphällarna.

Foto: Niclas Bentzer

Kanske gick flyttlasset strax innan vattnet började stiga?

Foto: Niclas Bentzer

Stubbarna skvallrar om forna utbredning av skogen innan vattenkraften.

Foto: Niclas Bentzer

Från Långflon paddlade vi in i Höljessjön. Denna sjö har inte funnits tidigare utan kommit till av att kraftverket har bildats. Eftersom det råder torka och lågvatten kunde vi se en husgrund och massvis med stubbar som avslöjade att det tidigare har varit bebyggelse och skog där sjön nu ligger.

Solen har lämnat sina spår.

Foto: Niclas Bentzer

Efter 8,5 km paddling började vi att se den gigantiska Höljesdammen, som har sitt utsläpp ca 4 km söder om dammen. Ordinarie strömfåra låg torr. Här blev det naturligtvis promenad med kanotkärran i ca 8 km tills vi nådde Höljes.

Trevligheter i Höljes!

Foto: Linnea Nillson-Waara

Ikväll spenderar vi natten på campingen och har fått trevligt besök av faster Eva och farbror Bernt. Vi har blivit bortskämda med middag, god dryck och boende i stuga. Vilken lyx! Stort tack!

Imorgon fortsätter färden med siktet inställt på Sysslebäck.

Ha det bra!

Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.