Dag 19. 18 juli. Ransätern – Forshaga 37 km

De var 11 när vi började. Nu är alla passerade. Inget vattenkraftverk ligger längre mellan oss och Vänern. Känns skönt.

Efterlängtat regn!

Foto:Linnea Nilsson-Waara

Värmen har varit påtaglig även idag. Men himlen har varit täckt av moln så den starkaste hettan från solen har uteblivit. Behagligt! Från eftermiddagen har det även regnat och gör så fortfarande. Välbehövligt!

Tät vegetation på båda sidorna om Klarälven.

Foto:Linnea Nilsson-Waara

Här nere i Klarälvens södra del har älven nu rätat ut sig. Meanderbågarna är färre och med det minskar även de fina sandstränderna i innerkurvorna som tidigare inbjöd till stopp och dopp. Nu är det mestadels tät skog eller brukad jord som utgör strandkant.

Eco och närproducerat på Culinarum.

Strax efter ettiden kom vi till Deje. Vi plockade upp på östra sidan precis vid cykel- och gångbron. Fick hjälp av en trevlig man som bodde precis jämte älven att lyfta upp kanoten. I Deje har vi från flera håll blivit tipsade om att besöka Gamla Kraftverket. Förr en viktig del i Värmlands produktion av elkraft. Idag en viktig del av kulturtrkraften. Konstutställningar, musikscen, stand-up och så vidare, allt ryms. Vi började med lunch på café Culinarum och gick sen på konstrunda med kända och mindre kända konstnärer. Carolina Gynning och Peter Wahlbäck var två som ställde ut sina verk. För mig var dom, innan idag, inte mest kända som konstnärer men Gynning sålde sina verk för i runda slängar 65 000 kr styck. Så nog är hon konstnär allt.

Miljön är ett styckenas t i sig självt.

Foto:Linnea Nilsson-Waara

Konstutställningarna i all ära. Många fina verk som berör. Men miljön dom exponeras i var speciell. En gammal kraftstation där de gamla generatorerna fanns kvar. 17 meters höjd med traversen hängandes i taket och allmän industrikänsla parade sig väl med färgglada tavlor, keramikhundar och människostora figurer i smält plast. Ett besök rekommenderas!

Livs levande hund!

Foto:Linnea Nilsson-Waara

Stort plus i kanten att hundar var välkomna in! Storms favorit var utställningen med keramikhundar.

Vid 17-tiden paddlade vi vidare för att ta oss ytterligare 12 km till Forshaga. Nu har vi bra läge att nå Karlstad redan imorgon.

Må gott!

/Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.