Dag 20. 19 juli. Forshaga – Karlstad, 20 km

Vi är i Karlstad!

Det är en märklig känsla att glida in i Karlstad. Nu har vi så gott som paddlat hela Klarälven. Det känns som att vi har uppnått ett delmål på Nordens längsta vattenväg.

Bäverbesök söder om Forshaga.

Foto: Linnea Nilsson-Waara

Det var egentligen bara på ett ställe vi inte kunde paddla (Strängforsarna) då vi blivit avrådda att göra det och fick därmed promenera förbi, annars har hela älven varit superfin att paddla. Kraftverken går såklart inte att ta sig förbi annat än att rulla på kärra. Men där kunde vi följa den populära asfalterade bilfria Klarälvsbanan när några kraftverk passerades.

I Forshaga fiskas det vanligtvis efter lax med då vattentemperaturen mäter +24 grader är fisket stängt.

Foto: Linnea Nilsson-Waara

Idag tog vi oss från Forshaga och 20 km till Karlstad. Detta var även Storms sista dag i kanoten (eventuellt kan det bli en kortis imorgon för att ta oss ner till Skoghall). Därefter kommer Niclas föräldrar och möter upp oss med havskajaker som de har hämtat hos Kajaktiv i Dala-Floda och stannar i två nätter så att vi får umgås. På söndag åker Storm hemåt med dem och vi tar oss an Vänern.

Tack Ally för att du tagit oss ända hit!

Foto: Linnea Nilsson-Waara

På listan över möjliga ställen att besöka i Karlstad är lång och allt hinns inte med men vi tänker oss i alla fall Sandgrund där Lars Lerin ställer ut och hantverksbageriet Artisan.

Lyxliv!

Nu bor vi på ett vandrarhem intill Klarälven som har service utöver det vanliga. Fantastisk personal som lät oss tälta i deras trädgård trots att de inte har tältplatser. Vi hade annars bott inne hos dem, men pga att Storm är med så gick det inte. Inte alla ställen man kommer till har hundrum men här löstes det på ett otroligt fint sätt. Stort tack!

Ha det bra!

/Niclas

2 reaktioner på ”Dag 20. 19 juli. Forshaga – Karlstad, 20 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.