Dag 21. 20 juli. Karlstad – Skoghall 10 km

Först tänkte vi inte paddla alls idag. Planen var att stanna i Karlstad och vänta in mina föräldrar. Dom kommer med kajaker och tillbehör samt tar Storm med hem. Hans resa slutar här innan vi påbörjar Vänern. Det är svårt att rymma en 25-kilos hund i en havskajak.

Fullpackad Allykanot.

Foto: Linnea Nilsson-Waara

Men vädret var, som vanligt, fint så framåt 10-tiden tänkte vi att sträckan till Skoghall kunde vi göra innan mamma och pappa skulle anlända.

Så efter en lugn morgon, go frukost på Solakoop B&B, bad och lunch på stan packade vi ihop och paddlade iväg.

Bosse på Solakoop gillar själv att paddla och kom med många bra tips för vår vidare färd.

Eftersom att vi har hund är det inte alltid enkelt att hitta boende i städer. Det blir inte enklare i en stad där Boule-SM pågår som det gör i Karlstad just nu. I Forshaga blev vi tipsade om Solakoop B&B. Linnea ringde på vägen men inga rum tillgängliga. Hon frågade om tips på andra alternativ. Bosse på andra änden av telefonen föreslog då att vi kunde få sätta upp tältet i deras trädgård. Det tackade vi ja till! När vi kom blev vi direkt erbjudna dusch, handdukar, tvättmaskin och frukost.

Från en situation som såg rätt hopplös ut för oss förändrades den helt tack vare Bosses fantastiska värdskap och vilja att hjälpa till. Det är vi otroligt tacksamma för.

Paddlar förbi Stadshotellet.

Precis när vi paddlade igenom centrala Karlstad, i höjd med Stadshotellet, ringde Nya Wermlands Tidning och undrade om vi kunde träffas. Vi bestämde träff på nästa sandbank 100 meter nedströms. Blev en kul pratstund.

Storm njuter till fullo av sin sista paddlingsdag för denna tur.

Foto: Amanda Thorén

I Karlstad delar Klarälven sig och bildar ett deltalandskap. Paddlingen mot Vänern genom Skoghallsådran, som vi valt, var fin och enkel. Först genom centrala staden, sedan lite villakvarter innan det blev skog. Vi mötte en del fritidsbåtar. Ett par hundra meter innan Vänern plockade vi upp i en småbåtshamn. Där träffade vi mamma och pappa för vidare färd mot helgens boende.

Nu väntar kajakpaddling.

Nu har vi paddlat strax över 50 mil och enligt beräkningar återstår cirka 25. Känns som att första halvleken av två är klar. I den andra halvleken blir det kajak istället för kanadensare. Nya utmaningar väntar. Men först en vilodag imorgon så paddlar vi vidare på söndag. Men då utan vår Storm.

/Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.