Skogens guld glimmar ännu

IMG_3972webanpassad

Jag är tillbaka i Småland efter en sommar på fjället. Har man tur så kan man hitta fina kantareller här även i början på oktober. Hur fina de är beror främst på om det varit mycket  frost eller inte. Jag hörde mig för och fick veta att det hittills endast varit sparsamt med frost. Min syster slår följe och det är med gott hopp vi ger oss iväg med korg och svampkniv för att hämta guld. Jag har plockat svamp i dessa marker sedan jag var tre äpplen hög och därför behöver vi bara bege oss iväg dit vi vet att det brukar växa. Redan vid  första stället blir det bra utdelning. Det finns gott om svamp och endast några enstaka måste kasseras.

IMG_3979webanpassad

Vi strosar fram genom skogen och korgen fylls på ganska snabbt. Det är härligt att andas in den friska höstluften och få känna höstens karaktäristiska jordiga dofter. På några platser är det lite mindre svamp än förväntat men det vägs gott och väl upp av de gånger vi går på ett extra stort ställe. Det är väl någon gammal samlargensträng som slås an för det känns där och då som att jag har hittat en skatt. En mycket positiv och upprymd känsla. Vi grovrensar svampen samtidigt som vi plockar den och väl hemma är det i stort sett bara att skiva ner den i stekpannan. Att njuta av nyplockade smörstekta kantareller är ju bara för härligt efter några timmar i skogen.

/David

IMG_3987webanpassad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.