Nyårstur i Vedungsfjällen dag 5 – Onsdag 3/1

Gårdagens 14 km fjällplums med 1 och en 1/2 skida gick oväntat bra och vädret bjöd verkligen upp till dans så dagen får sammanfattas som mycket bra! Men det satte tydligen sina spår. Niclas vaknade under natten med lite kramp i vänstra vaden. Men inget värre än så.

Vi skidar kilometern till Våffelstugan och möter upp Davids familj och vår kompis Maja där för lite fika. Vem säger nej till en våffla! Ett superfint utflyktsmål med vacker utsikt och gott fika. Välj mellan skidor, skoter eller transport med vessla för att ta dig dit och åter.

Arkivbild! Vi glömde att fota i Våffelstugan. Men våfflorna var lika goda som Niclas ser glad ut på bilden!

Arkivbild! Vi glömde att fota i Våffelstugan. Men våfflorna var lika goda som Niclas ser glad ut på bilden!

På fjället är vädret mestadels klart men en elak vind gör oss sällskap. Nere i dalen dit vi är på väg samlas moln och kallare temperaturer. Väderfenomenet kallas inversion. Alltså när marken kyler luften så att den lägre liggande luften blir kallare än högre skilt av luft.

Allt det roliga verkar tyvärr ha ett slut. Så även denna skidtur. Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Men det blir ofta bra ändå, om man bara är beredd att vara flexibel och se möjligheter!

Hoppas du får en god tur inom kort!

/Niclas och David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.