Dag 27. 26 juli. Långö – Västra Bockholmen 33 Km

Jag paddlar en Prijon Touryak 500 och är extremt nöjd med den!

Foto: David Erixon

Efter en skön natts sömn och morgonbestyr lämnade vi nattens lägerplats strax innan klockan nio. Vinden låg på från syd och vi hade inte många öar att gömma oss bakom. Vi styrde ner mot Hindens rev. En rest från senaste inlandsisen i form av en ändmorän som bildar en landformation ut i Vänern i form av ett långt och rakt näs. Totalt fem km lång rakt ut från fastlandet men aldrig bredare än 100 meter. Titta på en karta över Vänern så hittar du det snabbt. Hindens rev ligger lite i vår färdväg och innebär en lång extrasäng på nästan en mil. Men på ett smalt ställe lyfte vi kajakerna över till andra sidan och besparade oss i alla fall fem km paddling.

Lars visar upp en perfekt eskimåsväng.

Foto: Linnea Nilsson-Waara

Vid fikat passade Lars på att demonstrera esmimåsväng och samtidigt ta sig ett bad.

Ett deluxegäng!

Foto: Linnea Nilsson-Waara

Det har varit en trivsam kvintett att vara ute och paddla tillsammans med. Fantastiskt kul. Men efter lunch paddlade Håkan in mot land där han parkerat sin cykel. Han tog det på sin lott att trampa de 35 km upp till bilen i Spiken. David och Lars fortsatte paddla med oss ytterligare ett par km innan våra vägar skiljdes på ett litet skär i Vänern.

Kaffe med dopp.

Foto: Niclas Bentzer

Vi tog sikte på Videskär som skulle bli vårt sista stopp innan den fem km långa överfarten till Vänersnäs. I området har Regementet F7 skjutområde ute i vattnet så sök information vad som gäller innan du rör dig i och runt området!

Solen sänker sig ner i Vänern.

Foto: Linnea Nilsson-Waara

Nu sitter vi på en klippa i Vänersnäs skärgård och har precis sett solen gå ner i öst samtidigt som månen uppenbarar sig i väst. Vi är nybadade, mätta, varma, torra och lyckliga. Imorgon siktar vi på Vänersborg. Då är Vänern slut och Göta älv tar vid. Den lilla skylten hos Per-Roger och Kerstin i Käringsjön var alltså sann. Vattnet skulle föra oss till Göta älv.

Sköna kvällsdopp på egen klippa.

Foto: Linnea Nilsson-Waara

/Niclas

2 reaktioner på ”Dag 27. 26 juli. Långö – Västra Bockholmen 33 Km

  1. Så perfekt var väl inte rollen av bilden att döma. Paddeln för djupt i vattnet, men den funkade ju och svalkade………./Lars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.