Ute på hal is

I mitt tycker så är det få saker som slår en skridskotur på spegelblank is. Att till nästan ingen ansträngning glida fram i relativt hög hastighet. Upptäckarlusten tar vid. I änden på sjön väntar ett utlopp. Tar av skridskorna och vandrar genom skogen ett par meter till nästa sjö. Runt uddar, ut till holmar och förbi vackra platser med små stugor. Skridskor är verkligen ett fint sätt att utforska naturen på.

IMG_8064

Ute på glid. Foto: Linnea Nilsson-Waara

På västra sidan gränsen i Norge, norr om Drevsjö i Engerdal kommun, ligger massor av sammanhängande sjösystem. Där har snön hunnit komma, smälta och isen åter fryst ihop till en homogen vitis. Så i helgen drog vi dit ett gäng från Grövelsjön. Vi tog bilen till Store Gunnarsjöen och sedan skridskorna vidare till Lilla Gunnarsjöen, Gelen, Halvorsjöen och sedan tillbaka igen. I filmen nedan kan du se hur vi hade det!

 

/Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.